Expoziția Mobilă despre Cutremure (MOBEE) în cadrul Info Point-ului de pregătire în caz de cutremur

Bucureștiul este una din capitalele europene cu cel mai mare nivel al riscului seismic, după cum arată și modelul European de Risc Seismic 2020 (http://www.efehr.org/). Informarea, educarea și pregătirea în caz de cutremur reprezintă o necesitate urgentă pentru locuitorii acestui oraș, iar inițiativa Antiseismic District precum și Expoziția Mobilă despre Cutremure (MOBEE) răspund acestei necesități, reprezentând mijloace practice de reducere a riscului seismic.

Vă invităm pe 21 și 22 mai 2022, între orele 10 și 18, la Info Point-ului de pregătire în caz de cutremur din B-dul Magheru nr. 1 pentru a vă întâlni cu cercetătorii Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

ACTIVITĂȚI

Expoziția mobilă despre cutremure – Mobee

Veți afla informații actuale despre cutremure, cum ne pot afecta şi ce putem face pentru a ne proteja de efectele lor, prin intermediul tehnologiilor moderne, exponatelor la scară mare, activităților interactive şi interacțiunii cu oamenii de știință, de la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

https://forms.gle/JSTdaXXfMbXNGGDs7

***Înscrierea pe baza acestui formular se realizează pentru grupurile între 10 – 30 de persoane. Pentru a vizita expoziția individual, intrarea este liberă, fără a fi nevoie de programare în prealabil.

Tur ghidat„Bucureștii și cutremurele”

“Tur ghidat printr-un oraș care a fost puternic afectat de cutremure, și a cărui vulnerabilitate seismică rămâne în continuare evidentă. Spunem povestea trecutului, prezentului și viitorului, sperând să vă convingem să conștientizați riscul la cutremur și să luați măsuri pentru reducerea sa.”

Turul ghidat va fi susținut de Dragoș Toma-Dănilă, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

https://forms.gle/VAYjiaQSAMMNZbU7A

***Înscrierea pe baza acestui formular se realizează pentru grupurile între 10 – 30 de persoane. Pentru a vizita expoziția individual, intrarea este liberă, fără a fi nevoie de programare în prealabil.